• امروز : پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 January - 2025
کل 235 امروز 2
7
معاون آبفای کشور تأکید کرد

لزوم بهره‌وری آب در بخش کشاورزی

  • کد خبر : 708
  • 18 آذر 1402 - 15:11
لزوم بهره‌وری آب در بخش کشاورزی
کیمیای سخن - معاون آبفای کشور با اشاره به استفاده بخش عظیمی از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی، بر لزوم تغییر در الگوی کشت و شیوه‌های کشاورزی به منظور افزایش بهره‌وری از آب تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سفر به قم، از بخشی از تأسیسات آب و فاضلاب استان قم بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه فعالیت این واحدها قرار گرفت.

دکتر مسعود علویان صدر ضمن بازدید از مرکز کنترل از راه دور تأسیسات، مرکز کنترل کیفیت آب و فاضلاب، سامانه تولید آب شیرین، مخازن در حال ساخت پردیسان، خط انتقال در حال احداث و تصفیه‌خانه فاضلاب شهر قم، از اقدامات و خدمات انجام شده در حوزه آب و فاضلاب استان قم قدردانی کرد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه سفر به قم در جمع معاونین و جمعی از مدیران شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز همدلی و همراهی تیم زبده، خوش‌فکر و فعال را در مدیریت فعالیت‌ها، ستودنی دانست.

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه صنعت آب و فاضلاب نیازمند یک تغییر و تحول هستیم تأکید کرد: تغییر لازمه توسعه پایدار هر شرکتی است و این امر تنها با زحمات، همفکری و راهبری همه مدیران و کارکنان صنعت آب و فاضلاب کشور محقق خواهد شد.

علویان صدر با اشاره به ساختار موجود در شرکت‌های آب و فاضلاب گفت: این ساختار به نوعی چیده شده است که اگر یک تغییر جدی در آن شاهد نباشیم با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهد شد.

وی یکی از اصلی‌ترین تغییرات را در بحث اقتصاد آب دانست و خاطرنشان کرد: اگر موضوع اقتصاد آب را جدی نگیریم و برای آن برنامه‌ریزی نکنیم با چالش‌های فراوانی مواجه خواهیم شد.

معاون آبفای کشور با بیان اینکه باید به دنبال درآمدهای پایدار باشیم، تأکید کرد: درآمد پایدار تنها افزایش تعرفه نیست بلکه در صنعت فرصت‌های بی‌شماری وجود دارد که نیازمند شناسایی، برنامه‌ریزی و بهره‌وری از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه باید بودجه‌ریزی عملیاتی در شرکت آب و فاضلاب مورد توجه قرار گیرد گفت: بودجه‌ریزی باید مبتنی بر اهداف باشد تا صنعت بتواند بر روی پای خود بایستد و حرکت رو به جلو داشته باشد.

علویان صدر بر ضرورت شناسایی فرصت‌های درآمدی در صنعت آبفا تأکید کرد و یادآور شد: بهره‌وری از پساب، استفاده از انرژی خورشیدی و استفاده از فناوری بیوگاز از جمله ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی است که می‌توان از آن در بحث درآمدی بر روی آن برنامه‌ریزی کرد.

وی استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در پیشبرد اهداف صنعت مهم ارزیابی و اظهار کرد: سیستم خدمت‌رسانی در حوزه آب، بدون استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذار بخش خصوصی به جایی نمی‌رسد و به همین علت باید در هر قالبی که می‌توانیم از ظرفیت این بخش بهره‌گیری کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی آبفا کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدیریت تقاضا نیازمند یک نگاه و رویکرد جدید است، خاطرنشان کرد: مهندسی فرهنگی یکی از ضروریات صنعت آب و فاضلاب است که باید به صورت ویژه به آن توجه کرد.

وی با اشاره به کمبود منابع تأمین آب در کشور، بر ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه صرفه‌جویی در مصرف و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف در جامعه تأکید کرد و یادآور شد: نهادینه شدن این فرهنگ در بین مردم و باور اینکه با کمبود آب مواجه هستیم، تا حدودی زیادی ما را در مدیریت تأمین و تقاضا کمک خواهد کرد.

علویان صدر توجه به بحث هوشمندسازی را در صنعت آب و فاضلاب ضروری دانست و گفت: باید با اقدامات جدی و واقع‌بینانه مدرن‌ترین، پیشرفته‌ترین و با قابلیت ترین ابزار را در صنعت به کار بگیریم تا ضمن ارائه بهتر خدمات، مدیریت بهتری در فعالیت‌ها نیز داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از ۱۰۰ میلیارد مترمکعبی که در سطح کشور بر روی آن برنامه‌ریزی می‌شود تنها ۸ میلیارد مترمکعب آن برای ما است، گفت: از این مقدار ۲ میلیارد مترمکعب به صنعت اختصاص داده می‌شود و مابقی برای کشاورزی استفاده می‌شود.

معاون آبفای کشور با اشاره به استفاده بخش عظیمی از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی، تصریح کرد: باید در بحث الگوی کاشت، شیوه‌های کشاورزی و روش‌های آبیاری شاهد تغییرات اساسی در سطح کشور باشیم تا بهره روی از آب افزایش یابد و منابع عظیم آب در کشور حفظ شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این نشست با اشاره به توانمندی‌ها و قابلیت‌های آبفای قم اشاره کرد و مرکز کنترل از راه دور تأسیسات، مرکز تلفنی ۱۲۲ قم و سامانه GIS قم را جزو مجموعه‌های پیشرو و برجسته در سطح کشور دانست.

وی شبکه دوم آب را که تولید و توزیع آب شیرین را در سطح شهر بر عهده دارد را جزو قابلیت‌های ویژه قم دانست و گفت: با توجه به اینکه عمده

آب قم از خارج استان تأمین می‌شود این خط می‌تواند علاوه بر تأمین آب شرب مردم، در شرایط خاص نیز به کمک ما در تأمین آب شهر بیاید.

مهندس بختیاری به برخی از چالش‌های پیش روی شرکت آب و فاضلاب استان قم اشاره و کمبود نیروی انسانی متخصص و عدم وجود منابع تأمین مالی برای ایجاد زیرساخت‌های نهضت ملی مسکن را از جمله این چالش‌ها ذکر کرد و خواستار توجه ویژه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این زمینه‌ها شد.

لینک کوتاه : https://kimiayesokhan.ir/?p=708

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آثار پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) اشتغال آفرینی اموال تملیکی اهمیت و جایگاه مطبوعات بزرگترین اردوگاه ترک اعتیاد جشنواه حجت الاسلام بهمن وحدتی آراسته حجت الاسلام بهمن وحدتی آراسته قانون تسهیل ازدواج جوانان که مشتمل بر ۱۳ ماده و چهار تبصره است و به تصویب شورای نگهبان رسیده است چه اندازه اجرا شده است؟ حجت الاسلام وحدتی آراسته در گفت‌وگو با مهر مطرح کرد؛ حراج خرده‌فروشی حزب همدلی مردم تحول خواه حمایت از مردم خانه دار شدن مردم خانه صمت خبرنگاری و رسانه دبیرخانه ملی فناوری‌ها و نوآوری علوم انسانی و اسلامی دکتر محمدرضا رفیعی رانت‌خواری سپاه استان قم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شرکت خصوصی شورای مرکزی ضرورت ریشه یابی موانع موجود در راستای پیاده شدن اخلاق دانشجویی عضو مجلس خبرگان رهبری فرمانده سپاه امام علی بن ابی‌طالب(ع) فرهنگ فساد مالی فعالان بخش خصوصی فناوری اطلاعات قانون تسهیل ازدواج جوانان چه اندازه اجرا شده است؟ كاهش منابع آب زیرزمینی لوازم خانگی مبارزه با فساد مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم مدیرکل دفتر تحقیقات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور معاونت اجتماعی سپاه قم پارک علم و فناوری قم پایگاه خبری کیمیای سخن چای دبش کارشناس آسیب‌های اجتماعی کمک مومنانه کودهای آلی و شیمیایی گروه ساختمانی زاگرس یلدای مهدوی