به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجتالاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز دوشنبه ۱۵ ادریبهشت در گفتوگویی به تببین فعالیتهای معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در سال ۱۴۰۳ پرداخت و در گزارشی اظهار کرد: توسعه مخاطب و موضوعات جدید آموزشی در دستور کار قرار گرفت و برنامههای متنوعی از جمله پیشگیری از خودکشی با استفاده از متون دینی و فنون تبلیغی اجرا شد. همچنین دورههای تربیت مدرس ولایت فقیه به شکل گسترده و با حضور نیروهای کارآمد برگزار گردید.
عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: در سال گذشته برخی موضوعات جدید که پیشتر مورد توجه قرار نگرفته بودند، در قالبهای آموزشی مختلف اجرایی شدند. این امر نشاندهنده تمرکز معاونت بر تقویت آموزشهای کاربردی و استفاده از بهترین ظرفیتهای موجود است.
حجتالاسلام روستاآزاد به موفقیتهای معاونت فرهنگی و تبلیغی در زمینه جذب و اعزام مبلغان پرداخت و ادامه داد: بخش قابل توجهی از خواهران طلبه در استانهای مختلف کشور جذب شدند که این امر با همکاری حوزه علمیه خواهران صورت گرفت. همچنین حکمهای تبلیغی صادر شده در ماه مبارک رمضان سال گذشته به رقمی قابل توجه رسید و نشاندهنده رشد چشمگیر اعزام مبلغان است.
وی بر اهمیت تولید محتواهای تخصصی و هدفمند بهعنوان رکن اصلی تبلیغ مؤثر تأکید کرد و گفت: معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی به منظور تهیه محتوای غنی جهت استفاده مبلغان در فعالیتهای تبلیغی در سال ۱۴۰۳ اقدام به نشر و تنظیم فصلنامه تبلیغی در قالب «ره توشه» با سه عنوان؛ «فصلنامه ره توشه مبلغان»، «فصلنامه تبلیغ و خانواده» و «فصلنامه تبلیغ و تقریب» و ویژهنامههای تخصصی از جمله «صفرالخیر»، «سید مقاومت» و «انقلاب و مقاومت» و همچنین تولید آثاری همچون؛ «تجربهنگاری تبلیغ در زندانها»، «خاطرهنگاری تبلیغی در مناطق عشایری» کرده است.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی از رشد قابل توجه فعالیتهای گروهی در حوزه تبلیغ تخصصی و عمومی خبر داد و افزود: فعالیتهای گروهی با حمایتهای دفتر تبلیغات اسلامی توسعه پیدا کرده و نیروهای جدید و انگیزهدار به این مجموعه پیوستهاند. این امر نشاندهنده شکلگیری اندیشه گروهی و جهادی در دفتر تبلیغات اسلامی است.
روستاآزاد با تاکید بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی در مناطق محروم، اظهار کرد: برگزاری اردوهای آموزشی و تبلیغی در مناطق دوردست و تلفیقی با اهل سنت، نقش مهمی در توسعه فرهنگی ایفا کرده است. همچنین حمایت از ملاهای محلی و مکتبی و آموزش سران طوایف از دیگر اقدامات موثر در این مناطق بوده است.
وی با اشاره به اقدامات نوین در حوزه تبلیغ گفت: طرحهایی نظیر «مدد» که به بررسی مشکلات خانوادههای همسایه مسجد میپردازد، از جمله نوآوریهای اجرا شده در سال گذشته بودند. همچنین کارگاههایی پیرامون مهارتهای پیش از ازدواج، پیشگیری از خودکشی و نحوه استفاده از هوش مصنوعی در آموزش، مورد توجه قرار گرفتند.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی همچنین به جشنواره «جنات» اشاره کرد و افزود: این جشنواره که با هدف جمعآوری فعالیتها و ایدههای نو تبلیغی رقم خورده است، فرصتی برای شناسایی و ارتقای روشهای تبلیغی نوآورانه میباشد. تدوین تجربیات مبلغان و شناسایی قابلیتهای اجرایی از دستاوردهای مهم این جشنواره است.
حجتالاسلام روستاآزاد با بیان چالشهای موجود در عرصه تبلیغ، نظیر کماقبالی به فعالیتهای تبلیغی و عدم هماهنگی بین دستگاهها، بر اهمیت تدوین استراتژیهای مناسب تاکید کرد.
وی همچنین به چالشهای موجود در زمینه جذب و اعزام مبلغان اشاره کرد و افزود: عدم زمینهسازی مناسب در برخی استانها برای فعالیت مبلغان و ورود دستگاههایی که ماموریت اعزام مبلغ ندارند، از موانع مهم در این حوزه هستند.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی طرح «امتداد» را بهعنوان راهکاری برای استفاده از ظرفیت طلاب کارمند در تبلیغ معرفی کرد و ادامه داد: این طرح میتواند زمینهساز بهرهگیری بهتر از ظرفیتهای موجود باشد.
وی به اقدامات معاونت در حوزه آسیبهای اجتماعی پرداخت و گفت: تربیت دهها مبلغ متخصص در موضوعاتی نظیر اعتیاد و طلاق و اعزام این افراد به استانهای مختلف، از جمله دستاوردهای مهم معاونت در حوزه آسیبهای اجتماعی بوده است. این مبلغان نقش بسزایی در کاهش این آسیبهای ایفا کردهاند.